Bezorging

Bezorging

 

Als je een artikel bij ons bestelt wil je dat natuurlijk graag snel ontvangen. Dat begrijpen we en daar zetten wij ons voor in.

 

Vandaar dat we bestellingen doorgaans op de eerstvolgende werkdag verwerken en standaard voor PostNL 24-uurs bezorging hebben gekozen. Dit houdt in dat je binnen enkele werkdagen je bestelling in huis kunt hebben. We brengen hiervoor een bijdrage van € 3,95 in rekening voor administratie- en verzendkosten. ( DHL-bezorging is een optie tijdens de afronding van je bestelling)

 

Een bestelling ophalen op een nabijgelegen PostNL postkantoor/ PostNL-locatie op een moment dat het jou past kan natuurlijk ook: lees verderop hoe dit werkt.

 

We sturen altijd een verzendbevestiging per e-mail met een linkje naar de PostNL website. Op basis van de logistieke planning van PostNL kun je dan zelf nagaan wanneer je bezorging op het bezorgadres of het postkantoor kunt verwachten.

 

Wil je een artikel omruil of retourneren, dan kun je in Nederland gebruik maken van onze gratis retourservice met PostNL.
We hebben hier een aparte pagina aan gewijd zodat we je goed kunnen uitleggen hoe deze retourprocedure werkt.

 

In overeenstemming met EU Regulation 2018/302 kan iedereen die in een EU-lidstaat is gevestigd een bestelling in onze webshop plaatsen. Voor een overzicht van bezorgkosten en levertijden verwijzen we naar onze International Shipping pagina.

 

Standaard bezorging

Standaardbezorgingen worden alleen op het huisadres c.q. opgegeven leveringsadres aangeboden en voor ontvangst dient te worden getekend. Dit voorkomt dat pakketjes zoekraken en biedt ons de zekerheid dat een zending op correcte wijze wordt bezorgd. Een pakketje zal dus niet bij buren worden afgeven of ergens onbeheerd worden achter gelaten.

 

Bij geen gehoor/ als je niet thuis bent zal de chauffeur een briefje in je brievenbus achterlaten en zal het pakket op een nabijgelegen postkantoor/ PostNL-lokatie worden afgegeven.

De naam en het adres van het postkantoor zal de chauffeur noteren op de kennisgeving die hij/zij in je brievenbus zal achterlaten. Belangrijk: haal je pakket binnen 7 dagen op anders zal PostNL de zending naar ons retourneren.

 

Ophalen op een PostNL-lokatie/ PostNL postkantoor (Nederland)

Wil je een bestelling liever zelf ophalen op een postkantoor/ PostNL Businesspoint op een moment dat het jou past, dan kun je kiezen voor de leveringsmethode ‘Ophalen op PostNL-lokatier/ PostNL postkantoor’.

 

Wij versturen de bestelling dan naar het meest dichtbij gelegen postkantoor dat hoort bij jouw postcode gebied. Je mag natuurlijk altijd even een mailtje sturen naar onze klantenservice, als je een voorkeur hebt voor een ander postkantoor of een PostNL afhaalpunt doorgeven in het ‘commentaar veld’ op de eerste pagina van de check-out.

 

Als de zending bij PostNL is aangeboden ontvang je een e-mail met een linkje naar de PostNL website zodat je kunt zien waar en wanneer je bestelling klaar ligt. Normaal gesproken kun je de zending hier de volgende werkdag 's-middags al ophalen.
Belangrijk: PostNL heeft haar bewaartermijnen aangepast wat betekent dat een pakket nog slechts 7 dagen op een PostNL-locatie kan worden opgehaald. Na deze termijn wordt een pakket naar ons geretourneerd. Houdt er tevens rekening mee dat om een identiteitsbewijs (rijbewijs, ID-kaart) zal worden gevraagd.

 

Na afronding van je bestelling ontvang je een automatische bevestigingse-mail. Soms komt dit niet aan bv als je een hotmail.com e-mailadres gebruikt omdat onze e-mail als spam worden gezien door je e-mail-provider.
Het bericht om te bevestigen waar je jouw bestelling kunt afhalen bereikt je in dat geval dus ook niet. Helaas is dit niet iets wat wij kunnen voorkomen. Controleer dus altijd je spam/ ongewenste e-mailbox als je – na afronding van je bestelling - geen bevestigingse-mail hebt ontvangen.

 

DHL-bezorging

Als alternatief voor PostNL bieden we de mogelijkheid om je bestelling door DHL te laten bezorgen. Houdt er rekening mee dat de bezorgtijd iets langer kan zijn en dat een hogere bijdrage ad € 6,25 voor administratie- en verzendkosten wordt gerekend.

 

Je ontvangt een verzendbevestiging met track & trace linkje naar de DHL website als de zending aan hen is overgedragen. DHL zal je eveneens via e-mail van de voortgang op de hoogte houden.
Mocht je niet thuis zijn op het moment van bezorging, dan zal het pakket bij het dichtstbij gelegen DHL pickup point worden afgegeven. Je ontvangt in dat geval een e-mailtje zodat je weet waar het pakketje kan worden opgehaald en hiervoor heb je doorgaans 7 werkdagen de gelegenheid.

 

 

Ophalen DPD Parcelshop (België)

Klanten in België die hun pakketje graag op een afhaalpunt willen ophalen, kunnen kiezen voor de bezorgmethode ‘Ophalen – DPD Parcelshop’. In dat geval zal jouw bestelling worden verzonden naar de DPD Pickup Parcelshop die het meest dichtbij is gelegen ten opzichte van jouw adres. Mocht je een voorkeur hebben voor een Pickup Parcelshop, dan kun je dit vermelden in het ‘commentaar veld’ op de eerste pagina van de check-out.

 

Als de zending aan DPD is overgedragen ontvang je een verzendbevestiging met een track & trace linkje naar de DPD website zodat je de zending onderweg kunt volgen. In het mailtje staat ook de naam en het adres van dit afhaalpunt. Daarbij zal DPD je eveneens van de voortgang van de zending op de hoogte houden, zodat je weet wanneer het klaar ligt om te worden opgehaald. Hiervoor heb je doorgaans 7 werkdagen de gelegenheid.

 

Afwijkend Leveringsadres

Tot slot is het mogelijk om tijdens de bestelprocedure aan te geven of je jouw bestelling op een afwijkend bezorgadres wilt laten komen, anders dan het factuuradres. Bijv. bij vrienden/ familie of op je werk.

 

Transportgarantie

We willen graag dat jij jouw bestelling netjes en zonder beschadigingen ontvangt. Mocht de verpakking (doos of plastic envelop) ernstig beschadigd zijn op het moment dat je hem ontvangt, dan mag je weigeren om deze in ontvangst te nemen. Dit is het meest gemakkelijk en wij krijgen het pakket automatisch retour. Ontdek je een beschadiging nadat deze in ontvangst is genomen, laat het pakket dan ongeopend. Meld ons in beide gevallen via klantenservice@outdoorbrands.nl wat er is gebeurd. Als je ervoor zorgt dat wij een beschadigde zending terug ontvangen, zullen wij ervoor zorgen dat je zo snel als mogelijk een nieuw pakket ontvangt.

Lees in dit kader ook  Retour/ Ruilen

 

Bedenktijd/ herroepingsrecht

Voor iedere bestelling geldt een zichttermijn van 14 dagen die start na de dag van ontvangst. In deze periode mag je zonder opgave van reden van de aankoop afzien, waarna je het aankoopbedrag terug krijgt.